Omgeving

Graag denken we mee over de mogelijkheden om uw verblijf tot een onvergetelijke herinnering te maken!

De omgeving biedt veel mogelijkheden voor recreatie en activiteiten voor jong en oud. Friesland is rijk aan natuur, cultuur en historie. En is bekend om zijn talrijke pittoreske dorpen en historisch steden. Op de gezellige terrassen kunt u onze specialiteiten zoals Us Heit Bier, Beerenburg, Friese Dumkes, suikerbrood en oranjekoek proeven.

De steden Leeuwarden, Sneek, IJlst en Bolsward  met hun theaters, musea en bezienswaardigheden… Het is allemaal dichtbij. Ook voor een goed restaurant hoeft u nooit ver te rijden. Er is in de buurt genoeg om uit te kiezen. Wat uw smaak of budget ook is.

Water

Beleef Friesland aan en op het water. Het bruist van activiteiten. Zeilen of varen met een motorboot, sloep of kano, zwemmen, vissen.

Fietsen

Ook is het mogelijk om een stukje van de Elfstedenroute te fietsen. Maak gebruik van de handige fietsknooppunten.

Wandelen

Daarnaast zijn er vele wandelroutes te vinden: door de landelijke omgeving, de kerkpaden, bossen, zeedijk of langs de kust,

Abbega is centraal gelegen!  Maar besef dat je voor een bezoek aan de dorpjes of steden even de fiets of auto moet pakken.

Globaal overzicht van de afstanden:
IJlst 4 km, Sneek 7 km, Bolsward 7 km, Heeg 9 km, Workum 20 km. IJsselmeerkust 23 km, Harlingen 20 km en Leeuwarden  23 km.